MENÜ
İstanbul 14°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Hangi Belediyede Hangi Araç Var!
Dosya
21 Ağustos 2020 Cuma 14:30

Hangi Belediyede Hangi Araç Var!

Kamyonum Dergisi olarak Belediyelerle uzun süredir yakın temastayız. Türkiye genelinde belediyelere yönelik detaylı bir anket araştırması ile belediye hizmetleri, araç parkı ve altyapıya yönelik kapsamlı bir çalışmaya dergimizin bu sayısında da yer veriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyelere yönelik bilgileri düzenli olarak Belediye Dosyasında okurlarımıza sunuyoruz.

Bu geniş çalışmamızda tüm belediyelere yönelik araç parkı ve geleceğe ilişkin alım planlarını dergimizin gelecek sayılarında da takip edebilirsiniz.

Belediyeleri bölge bazında incelediğimiz Belediye Dosyamızın bu bölümünde geçtiğimiz sayıların devamı olarak Akdeniz ve Ege Bölgesi Belediyelerine yer verdik. Akdeniz Bölgesi’nde 7 il ve 93 belediye, Ege Bölgesi’nde ise 8 il ve 131 belediye mevcut. Önceki dosyalarımızda Ege Bölgesi’nden 33 ve Akdeniz Bölgesi’nden 13 belediye anketimizde yer almıştı. Bu dosyada yer alan ‘Hangi Belediyede Hangi Araç Var’ anket çalışmamızda Hatay, Isparta, Osmaniye ve İzmir illerinden 11 belediye yer aldı. Dosyamızda yer alan belediyelere ait araç envanterlerini tablomuzda bulabilirsiniz. Çalışmamızın sonucuna göre; bazı belediyelerde kimi araçların arızalı ve eski model olması sebebi ile kullanım dışı olduğu, ankete katılan bazı belediyelerin 2000 ve 2017 üzeri model araçlara sahip olduğu, belediyelerin bir kısmı araçları kendi imkanları ile alırken, bazı belediyelerin DMO üzerinden alım yaptığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca Belediyeler tarafından; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteği ile sahip oldukları araçların da mevcut olduğu, araç kiraladıkları ve başka belediyelerden de hibe araçların geldiği belirtildi. Anketimize katılan bazı Belediyeler, yeni araç alma ihtiyaçlarını bütçe nedeni ile gerçekleştiremediğini belirtirken; kimi belediyeler ise araç alımı yapmayı düşündüklerini veya yeni alımlar yaptıklarını ifade etti. Bunların yanı sıra bazı belediyeler yerli markaların yedek parça bulunabilirliği açısından tercih sebebi olduğunu ve yakıt sarfiyatı az olan araçların tercih edildiğini dile getirdi. Tercih edilen araç ve iş makinesi markaları arasında; Ford, BMC, Isuzu, Iveco, Mercedes, Volvo, Hidromek ve Caterpillar yer aldı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum