MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Habur- İbrahim Halil Sınır Kapısı Tır Geçişine Açıldı
Gündem
20 Ağustos 2020 Perşembe 09:02

Habur- İbrahim Halil Sınır Kapısı Tır Geçişine Açıldı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Habur- İbrahim Halil Sınır Kapısı tır geçişine açıldığını açıkladı. Sınır kapısı Mart 2020 tarihinden bu yana Covid-19 tedbirleri kapsamında Türkiye-Irak Sınır Kapısı TIR geçişlerine kapatılmıştı.

"Bilindiği üzere, Mart 2020 tarihinden bu yana Covid-19 tedbirleri kapsamında Türkiye-Irak Sınır Kapısı TIR geçişlerine kapatılmıştır.

Bu aşamada, Ticaret Bakanlığımızın yönetiminde Habur sınır kapısında ihracatın ve lojistiğin devam edebilmesi için kurulan temassız taşımacılık modelinde Derneğimiz aktif rol almış, Habur sınır kapısında 18, İbrahim Halil sınır kapısında 50 personel Derneğimizce istihdam edilerek sınır geçişlerine sürekli saha desteği verilmiştir.

Bu destek ile birlikte, sürecin başından bu yana 600 binin üzerinde gerçekleşen taşımalarda aktif olarak rol alınmış, günlük yarı-römork çıkış sayısı 1.400 seviyelerine kadar ulaşmış, ülkemiz ihracatına ve lojistiğine katkı sağlamıştır.

Bugün itibariyle Erbil Gümrük Ataşeliğimizden Derneğimize yapılan bilgilendirmeye göre;

Türk sürücüleri TIR’ları ile birlikte bu akşam (19.08.2020) saat 19:00'dan itibaren Kuzey Irak'a geçiş yapabileceklerdir.

Alınan bilgilere göre geçişler sırasında Irak Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından sürücülerimize COVID-19 testi yapılacaktır. Test sonucu için 4 saat beklenecek olup test ücreti 25 Dolardır.

Bu vesileyle, sürecin başından bu yana ihracatımızın aksamaması amacıyla büyük çaba sarf eden başta Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN'a, Bağdat Büyükelçiliğimize, Erbil Ticaret ve Gümrük Ataşelerimize, Habur Mülki İdare Amirimize ve İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüklerimize sektörümüz adına şükranlarımızı sunarız."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum