MENÜ
İstanbul 15°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Dogharun Gümrük Kapısı 2 Hafta Süreyle Kapalı Olacak
Gündem
15 Şubat 2021 Pazartesi 16:05

Dogharun Gümrük Kapısı 2 Hafta Süreyle Kapalı Olacak

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Afganistan’ın İslamkale gümrüğünde meydana gelen yangın nedeni ile Dogharun sınırının en az 2 hafta kapalı olacağını ve bu nedenle Mahirud ve Milak gümrüklerine daha fazla araç kabul edileceğini açıkladı.

UND'nin açıklamasına göre:

"Uluslararası Taşımacılık ve Transit Genel Müdürü Javad Hedayati, “tahminlere göre Afganistan’ın İslamkale gümrüğünde meydana gelen yangında yakıt taşıyan 1000 araç yandı, sabahın ilk saatlerinde yangın söndürme çalışmaları sona erdi ve bugün Afganistan tarafı temizleme çalışmalarına başlayacak, resmi açıklamaları bekleyeceğiz. Dogharun sınırı en az 2 hafta kapalı olacaktır ve bu nedenle Mahirud ve Milak gümrüklerine daha fazla araç kabul etmeleri için haber verildi” açıklamasında bulunmuştur.

İran basınında yer alan ve Meşhed Konsolosluğumuzun teyit ettiği haberlere göre, Afganistan'ın İran sınırında bulunan İslamkale Gümrük Kapısı'nda 13 Şubat tarihinde yaşanan yangın hadisesi nedeniyle, sınırın İran tarafında bulunan Dogharun Gümrük Kapısı'nın en az 2 hafta süreyle kapalı olacağı, bu süre zarfında İran üzerinden Afganistan'a geçmek isteyen sürücülerin Mahirud ve Milak gümrüklerini kullanmaları gerektiği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, halihazırda başka bir alternatif olmaması sebebiyle üyelerimizin kapasite sorunu olduğu bildirilen Mahirud sınır kapısını kullanmaları veya iki hafta sonra açılması planlanan Dogharun İslamkale sınır kapısının açılmasını beklemek üzere taşıma operasyonlarını organize etmeleri rica olunur."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum