MENÜ
İstanbul 14°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
akkoç, akkoçlojistik, lojistik,
Daimler Truck’tan Büyük Adım
Ticari Araçlar
24 Mayıs 2022 Salı 16:20

Daimler Truck’tan Büyük Adım

Sermaye artırımının bir parçası olarak Daimler Truck AG, Alman yüksek teknoloji makine mühendisliği şirketi Manz AG'nin yaklaşık %10'luk hissesini satın aldı.

İlk adım olarak Mannheim'daki Daimler kamyon tesisinde lityum iyon pil hücrelerinin üretimi ve pillerin montajı için bir pilot hat kurmak amacıyla stratejik bir ortaklık için bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Hedef: kamyonlar ve otobüsler için akü teknolojisini ve ilgili üretim süreçlerini geliştirmek.

Hücre ve pil üretimi için tesis yapımında on yıllık deneyim

Manz AG, otomotiv endüstrisi ve elektromobiliteye odaklanan küresel bir yüksek teknoloji makine mühendisliği şirketi. Reutlingen merkezli şirket, hücre ve pil üretimi için tesis yapımında on yıldan fazla süreç ve ürün deneyimine sahip.

Manz ailesinin en büyük hissedarı %19,64 ile Shanghai Electric.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Daimler Truck Holding AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gorbach

“ Daimler Truck ve Manz arasındaki ortaklık, akü stratejimizin temel taşlarından birini oluşturuyor. Ticari araç sektöründe inovasyon lideri olmayı hedefliyoruz. Bunun için kamyon ve otobüslerdeki son derece özel gereksinimleri karşılayan pil hücrelerine sahip olmak çok önemli. Bunun için gerekli ön koşullardan biri de, ürün geliştirmenin ve üretim süreçlerinin gelişiminin çok yakın bir şekilde birbirine bağlanmasıdır. Mannheim fabrikasında pil hücrelerinin üretimi için pilot hattımız bu konuda önemli bir adımdır.”dedi.

Mercedes-Benz Mannheim fabrikası, Daimler Truck'ta akü teknolojileri ve yüksek voltaj sistemleri için yetkinlik merkezi. Mannheim, Wörth'teki Mercedes-Benz fabrikasına tamamen elektrikli eActros'un seri üretimi için pil paketleri sağlıyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum