MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Bulgaristan’a Komple Tır ve Parsiyel Nakliye Hizmetleri
Lojistik
17 Kasım 2021 Çarşamba 10:32

Bulgaristan’a Komple Tır ve Parsiyel Nakliye Hizmetleri

Ülkemizin karayolu ile dış ticaret yapılan ülkeler sıralamasında batı sınırlarımızda yer alan komşu ülkelerden Bulgaristan ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizin aynı zamanda Avrupa ülkelerine açılan kapısı durumunda bulunan Bulgaristan ile ihracat, ithalat ve transit içerikli ticaret çalışmaları kesintisiz bir şekilde ilerleyiş göstermektedir.

Türkiye-Bulgaristan arası ikili ilişkiler kapsamında yürütülen görüşmeler ve müzakereler neticesinde yıllık baz da yapılan ticari anlaşmalar çerçevesinde yılın dört mevsimi duraksamadan devam eden ihracat ve ithalat çalışmalarında Türk ve Bulgaristan nakliye firmaları boy göstermektedir. Faaliyetlerini devam ettirmekte olan bu lojistik şirketleri yapmakta oldukları taşıma çalışmalarında yine Türk ve Bulgar plakalı nakliye araçları ile lojistik destek hizmetleri sunuyorlar. 

Karayolu üzerinden uluslararası yük taşımacılığı kurallarına uygun olarak ilerlemekte olan lojistik çalışmaları kapsamında komple tır taşıma, parsiyel nakliye hizmetleri, gabari dışı ağır nakliyat, konteyner nakliyesi ve frigo tır taşımacılığı gibi farklı taşıma alanlarının tamamında destek hizmeti sunan nakliyat şirketleri standart yük gruplarının taşınması esnasında yüklenen ağırlığın 24 tonu geçmemesine özen göstermektedir. İzin verilen tonaj limitinin aşılması durumunda kantar cezalarına maruz kalınacağının bilinci ile hareket eden tır sürücüleri aynı zamanda dingil basar ağırlık kurallarına da dikkat etmektedir.

Ülkemizin batıya açılan sınır komşularından biri olması münasebetiyle varış süresi bakımından en kısa mesafeye sahip bulunan Bulgaristan yıl geneline yayılmış ithalat talepleri ile dış ticaret yapmakta olduğumuz ülkeler arasında önemli konuma sahip bulunuyor. Bulgaristan nakliye hususunda geçmişten günümüze uzanan bilgi, birikim ve tecrübeleri ile hizmet vermekte olan Türk nakliye şirketleri İstanbul ilimiz başta olmak üzere üretime dayalı çalışmalarının yoğun olduğu illerin tamamında yerleşik durumda yer almaktadırlar.

Bulgaristan aynı zamanda Avrupa Birliği’ne ilk giriş noktası konumunda yer aldığından özellikle gıda ve sağlık sektörü içerisinde yer alan ürün gruplarının taşınması sırasında taşıma araçlarının sınır kapıları geçişlerinde ürün analiz ve kontrollerini yapan birimleri ile bir nevi Avrupa Birliği kontrol merkezi durumunda da bulunuyor. Ülkeye geçişlerde Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapıları üzerinden hareket sağlayan taşıma araçları çoğu zaman meydana gelmekte olan yoğun araç sırasına isabet etmektedirler.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum