MENÜ
İstanbul 14°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Bakan Karaismailoğlu, ''Isparta-Burdur Dostluk Yolu, 21 Kilometrelik Mesafeyi 14 Kilometreye İndirecek
Haberler
21 Haziran 2021 Pazartesi 17:21

Bakan Karaismailoğlu, ''Isparta-Burdur Dostluk Yolu, 21 Kilometrelik Mesafeyi 14 Kilometreye İndirecek"

Bakan Karaismailoğlu, Isparta-Burdur Dostluk Yolu Şantiyesinde incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, “Isparta-Burdur Dostluk Yolu, iki güzide şehrimiz arasındaki 21 kilometrelik mesafeyi 14 kilometreye indirecek. Bu yıl tamamlayacağımız Isparta-Burdur Dostluk Yolu’muzun hizmete girmesiyle birlikte, sağlanacak tasarruf, zamandan yıllık 17 milyon lira, akaryakıttan da 8,6 milyon lira olmak üzere, toplamda 25 milyon 704 bin lira olacak” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karismailoğlu, Isparta-Burdur programları kapsamında bir dizi temaslarda bulundu. Isparta-Burdur Dostluk Yolu Şantiyesinde incelemelerde bulunan Karaismailoğlu, “Ülke genelindeki yatırımlarımızdan Isparta ve Burdur illerimiz de hak ettikleri payı alıyor. Isparta-Burdur Dostluk Yolu Projemizde,  askeriye trompet tipinde köprülü kavşak ve 236 m uzunluğunda 1 adet viyadük ile birlikte yolumuz bölünmüş yol standardında olacak” dedi.

“Isparta ve Burdur illerimiz yatırımlardan hak ettikleri payı almaya devam edecek”

Türkiye’nin her noktasında çok önemli yatırımların devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Hükûmetlerimiz döneminde ulaşım ve haberleşme yatırımları anlamında, Isparta’ya 3 milyar 325 milyon liranın üzerinde harcama yaparken, Burdur’a da 2 milyar 871 milyonun üzerinde yatırım yaptık. Isparta’da bölünmüş yol uzunluğunu 226 kilometreye çıkardık, Isparta’da yapımı devam eden 4 karayolu projesinde çalışmalar devam ediyor. 2003’de Burdur’da bölünmüş yol uzunluğunu 265 kilometreye çıkardık. İl genelinde hâlen devam etmekte olan 6 karayolu projesinde çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak; bilgi ve gayretimizi ülkemizin kalkınmasına yoğunlaştırdık.”

Lojistik bir süper güç olmak ve eksiksiz bir ulaşım ve haberleşme altyapısı kurmak için gece-gündüz çalıştıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Hükûmetlerimiz döneminde hizmete açtığımız bölünmüş yollar ve otoyollarımız, yapıldıkları bölgelerin üretim, istihdam, ticaret, sanat ve kültürel yönden kalkınmalarına ciddi katkılar sağlamaktadır. Ham madde ile emeğin, üretimle ticaretin artı değerleri, hep yaptığımız yollardan geçmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, günübirlik kısır tartışmaları bırakıp, tüm ilgi, bilgi ve gayretimizi ülkemizin kalkınmasına yoğunlaştırdık. Dostluk Yolu’muzla, iki kardeş şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel bağları daha da perçinlenecektir” diye konuştu.

“Bugüne kadar Isparta için hiç durmadık; bundan sonra da ‘Durmak yok, yola devam’”

Isparta programı kapsamında AK Parti Isparta İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizin dört bir köşesinde, daha güçlü bir geleceğe sahip olmak, gençlerimize iş sahaları açmak için projelerimizi milletimizin hizmetine sunuyor, yeni projelerimizin ilk adımlarını atıyoruz. Bütünsel kalkınma odaklı olarak Isparta’da yaptığımız ve planladığımız yatırımlar ülkemiz açısından büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin gül ve lavanta kokulu şehri olarak tanınan Isparta’mız; kültürüyle, ekonomisiyle, turistik ve doğal güzellikleriyle ülkemizin ve elbette Göller Bölgesi’nin en gözde illerinden biri. Milletimiz için böylesi önem ihtiva eden Isparta’yı geleceğe taşıyacak her projenin destekçisi olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bugüne kadar Isparta için hiç durmadık bundan sonra da ‘Durmak yok, yola devam’ edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

100. Yıl İstiklal Marşı Özel Ödülü Töreninde İstiklal Marşı’nın yazarı, Mehmet Akif Ersoy’u anıldı

Burdur ziyareti kapsamında “100. Yıl İstiklal Marşı Özel Ödülü Töreni”ne de katılan Bakan Karaismailoğlu, “Hamdullah Suphi Bey tarafından mecliste okunup ayakta dinlendikten sonra 12 Mart 1921 Cumartesi günü saat 17.45'te ulusal marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı’mızın yazarı, en büyük millî değerlerimizden olan Mehmet Akif Ersoy’u anmak için bir  aradayız. Burdur, Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin bu kadirşinas girişimi, Millî Şairimize olan sevgimizin bir göstergesidir. 100. Yıl İstiklal Marşı Özel Ödül Töreni’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere, siz değerli katılımcılara ve öğrenci kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Isparta-Burdur programı kapsamında ilk olarak Isparta Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, sonrasında Isparta Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Akabinde AK Parti Isparta İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek; partililerle bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu, sonrasında Isparta-Burdur Dostluk Yolu Şantiyesinde incelemelerde bulundu.  Karaismailoğlu, buradan Burdur’a geçerek Burdur Valiliğini ziyaret etti. Valilik ziyareti sonrasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde “100. Yıl İstiklal Marşı Özel Ödül Töreni”ne katılan Karaismailoğlu, ardından AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek burada partililerle bir araya geldi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum