MENÜ
İstanbul 10°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
Arnavutluk Karayolu Komple Tır ve Kargo Nakliye Çalışmalarında Arınak
Lojistik
24 Kasım 2021 Çarşamba 12:04

Arnavutluk Karayolu Komple Tır ve Kargo Nakliye Çalışmalarında Arınak

Karayolu ile uluslararası ihracat, ithalat ve üçüncü ülke kapsamlı yük taşımacılığında içinde bulunduğumuz dönem itibarı ile önemli ivme yakalamış olan Türkiye genelinde faaliyet göstermekte olan üretici, dış ticaret ve lojistik firmalarımızın koordineli çalışmaları neticesinde sorunsuz ve kesintisiz olarak ilerlemeye devam etmektedir.

Ülkemizin uluslararası ticari çalışmalar içinde olduğu ülkelerin büyük bölümü Avrupa Birliği üye ülkelerinden müteşekkil olsa da Balkan ülkeleri özelinde de önemli çalışmalara imza atılmaktadır. Balkan ülkeleri arasında yer alıp düzenli olarak ihracat çalışması yaptığımız ülkelerden biri de Arnavutluk’tur. Türkiye’deki tesislerimizde üretimi yapılan ticari ürünlerin lojistik ve gümrükleme işlemleri ülkemizde faaliyet göstermekte olan Arnavutluk nakliye firmaları tarafından düzenli olarak sağlanıyor olduğundan taşıma aracı tedarik sıkıntısı minimum seviyelerde seyretmektedir.

İki ülke arasında çoğunlukla ihracat kapsamında bulunan yük gruplarının taşınması işlemleri genel itibarı ile komple tır bazında sağlanmakta iken özellikle son dönemlerde artış gözlenen parsiyel nakliye talepleri de önemli ölçüde artış göstermiştir. Lojistik firmalarımıza gelen Arnavutluk parsiyel nakliye taleplerini değerlendirerek İstanbul ilimizde bulunan depolarını daha verimli şekilde çalışır hale getiren taşıma şirketlerimiz haftanın belirli günleri çıkışlar yapmak suretiyle Arnavutluk nakliye kapsamında parsiyel ve kargo kapsamlı ürün taşımacılığı hizmetleri sunmaktadırlar.

Türkiye’den Arnavutluk’a yapılan ihracat çalışmaları ve Arnavutluk’tan Türkiye’ye yapılan ithalat çalışmaları ile birlikte aynı zamanda yine Arnavutluk’tan İran, Irak, Suriye, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere üçüncü ülke kapsamlı transit yük nakliyesi yine Türk ve Arnavutluk nakliye şirketleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Üçüncü ülke yükü kapsamında bulunan ürünlerin taşınması işlemleri ülkemiz üzerinden aktarmalı veya direkt servis hizmeti şeklinde ilerleyiş göstermektedir.

Arnavutluk nakliye çalışmalarında bir taşıma aracının yük taşıma kapasitesi olan 24 tona kadar ağırlığı bulunan ticari ve gümrüklü her türlü mamülün sevkiyatı Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarımız üzerinden çıkışlar yapmak sureti ile gerçekleşiyorken ülkemizin tüm şehirlerinden yapılan yüklemeler Arnavutluk’un başta başkent Tiran olmak üzere tüm bölgelerine ulaşımı ve teslimatı ortalama 4-5 günlük süre zarfında tamamlanmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum