MENÜ
İstanbul 12°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
Arınak Lojistik’in Türkiye-Irak Lojistik Hattında Tır Organizasyonları Devam Ediyor
Lojistik
27 Kasım 2020 Cuma 12:10

Arınak Lojistik’in Türkiye-Irak Lojistik Hattında Tır Organizasyonları Devam Ediyor

Irak, ülkemizin güney sınırlarının önemli bir bölümünde yer alan komşu ülkelerimizden biri olması münasebetiyle uluslararası taşımacılık alanında en fazla ihracat yaptığımız ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Günlük binlerle ifade edilen tır ve kamyon geçişinin sağlanmakta olduğu Habur Sınır Kapısı'nda oluşan uzun tır ve kamyon kuyrukları aynı zamanda bu ülkeyle olan ticaret hacmimizin hangi boyutlara ulaştığının da bir göstergesi.

 

Türkiye-Irak arası lojistik çalışmalarını Irak nakliye firmaları arasında öne çıkan çalışmaları ile dikkat çeken, sektöre adım attığı ilk günlerden bu yana sürekli alan geliştirerek devam etmekte olan firma Arınak Lojistik, standart kuru yük taşımacılığına kullanılan tenteli tırları ile komple tır taşımacılığını düzenli bir şekilde devam ettirirken, Ankara, İstanbul ve Mersin gibi toplama merkezi pozisyonunda bulunan  illerimizden de haftanın belirli günleri parsiyel nakliye çıkışları yapılıyor.

Ülkemizde üretimi yapılmakta oan binlerce ürün çeşidinin Irak’ın başta kuzey illeri olmak üzere arap bölgesi olarak adlandırılan güney illerine de sevkiyatının yanı sıra tüm dünya ülkelerinden Irak’a sevk edilmesi gereken ürün gruplarının özellikle Mersin Limanı aktarmalı olarak Irak’a sevkiyatını gerçekleştirmekte olan Arınak Lojistik, Irak’ın tır karnesi sisteminde bulunmaması münasebetiyle teminat dahilinde sevkiyatların yapılmasından kaynaklı olarak teminatçılık işlemlerini de düzenli olarak gerçekleştirebilmekte.

Ülkemiz de bilhassa güney ve doğu illerimizde konuşlanmış olan Irak nakliye çalışması yapan firmalar arasında yaşanan ticari rekabetten dolayı bu ülkeye yapılan taşıma hizmetlerinin kalitesi de tartışılmaz boyutlara taşındı.

Irak ile yıllık ticaret hacmimizin geçmiş yıllara oranla katbe kat arttığının gözlenmesi bu hattın cazibesini de ortaya koymakta. Buna bağlı olarakta başka ülkelere çalışmakta olan nakliye şirketlerinin bir kısmı Irak pastasından pay alabilmek adına Türkiye-Irak hattına yönelmiş, sadece standart yük taşımacılığı değil, aynı zamanda gabari dışı ağır nakliyat, konteyner nakliyesi ve frigo tır taşımacılığı gibi alanlarda da etkili çalışmalar yapmaya başladılar. Bu tür çalışmaları kapsamlı olarak yapmakta olan  Arınak Lojistik de meslektaşlarına öncülük edebilecek düzeyde bilgi, birikim ve tecrübelerini sahaya yansıtmakta.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İran nakliye firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum