MENÜ
İstanbul 15°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
Arınak Lojistik Özbekistan Hattında Sevkiyatlarını Sürdürüyor
Lojistik
2 Ekim 2020 Cuma 13:09

Arınak Lojistik Özbekistan Hattında Sevkiyatlarını Sürdürüyor

Türkiye-Özbekistan iş forumu çerçevesinde yapılan yeni anlaşmalara uygun taşıma yöntemleri ve yeni güzergahlar belirlenerek taşınan yük gruplarının olağan sürenin altına düşmesi amacıyla zamandan kazanma adına yapılan çalışmalar netice vermeye başladı.

Her iki ülke arasında cereyan eden ticari alışverişlerin süreklilik arz ediyor olması ülkemiz genelinde faaliyet gösteren Özbekistan nakliye firmaları açısından cazibeli bulunmaktadır. Buna bağlı olarak ayrı bir önem ile  araç ve sefer sayılarını arttıran taşıma firmaları çoğunlukla birbirileri ile işbirliği içerisinde bulunarak araç tedariki konusunda sıklıkla meydana gelen sıkıntıları bertaraf etmekte.

Özbekistan lojistik hattında uzunca bir süredir çeşitlilik içeren sevkiyatları gerçekleştirme hususunda başarılı bir grafik çizen  Arınak Lojistik ise gerek taşıma araçları, gerek bu güzergaha hakim tecrübeli sürücüleri ve tam donanımlı operasyon ekibi ile üstlenilen görevin ciddiyeti ve bilinci ile hareket ederek oraya önemli projeler çıkarmaktadır.

İçinde bulunduğumuz yılın başlarından bu yana dünya genelinde ortaya çıkan salgın hastalık dolayısı ile özellikle sınır geçişlerinde yaşanan aksaklıklar alternatif yollar aranmak ve neticeye varmak suretiyle kısmen de olsa aşılmış bulunmaktadır. Özbekistan nakliye konusunda özellikle Türkmenistan’ın sınır kapılarını giriş ve çıkışlara tamamen kapatmış olmasına bağlı olarak lojistik firmaları alternatif güzergahlar olan Azerbaycan üzeri ve Rusya üzeri yollara yönelerek çözüm üretmişlerdir.

Bahsi geçen güzergahların kullanılması esnasında yaşanmakta olan tek sorun hiç şüphesiz bu ülkelerin tonaj sınırlandırmalarından kaynaklanan eksik ürün ihracatı yapılmasıdır. 22 tonu geçmeyecek şekilde taşımalara izin veren Rusya ve Kazakistan gibi ülkeleri bu tonajlar dahilinde geçen nakliye araçları diğer güzergaha göre daha seri şekilde geçerek zamandan kazanma yolu ile telafi şekline başvurmakta.

Komple tır parsiyel yük kapsamında taşınan ürünlerin Türkiye’nin herhangi bir ilinden Özbekistan’a ulaşması ortalama 12 ile 15 günlük bir süre zarfında sağlanmakta. Özbekistan lojistik hattında yük taşıyan tırların tamamı cmr sigortası ve tır karnesi güvencesi altında hareket ettiklerinden yük sahibi firmaların ürünlerinin zarar görmesi veya görülen zarardan dolayı tazmin sorunu yaşamaması garantisinden dolayı kaygı duyma sorunu yaşamamaktadırlar.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İran lojistik firmaları

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum