MENÜ
İstanbul 13°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
Almanya'da Uygulanacak Covid-19 Muafiyetleri
Haberler
20 Ocak 2021 Çarşamba 14:41

Almanya'da Uygulanacak Covid-19 Muafiyetleri

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Almanya'da eyaletlerde öngörülen covid-19 muafiyetlerini açıkladı.

"Bilindiği üzere, Federal Almanya'da 14.01.2021 tarihinde yürürlüğe giren yeni korona virüs önlemleri firmalarımızın bilgilerine sunulmuş idi. (Bkz: DİKKAT: Almanya’ya Girişlerde Yeni Korona Virüs Önlemleri)

Bu düzenlemelere göre; Almanya'ya giren kişilerin ön bildirim yapma ve 10 gün karantinaya girme zorunluluğu bulunmaktadır. Ancak, bazı meslek grupları (örn. Karayolu ile eşya taşımacılığı yapan sürücüler) bu uygulamadan muaf tutulmuştur. Uygulama kapsamında, Türkiye “riskli bölge” kapsamına girmekte olup; Türkiye’den Almanya’ya giden sürücülerimizin ön bildirim yapma, karantinaya girme ya da test ibraz etme zorunluluğu bulunmamaktadır. Transit geçişlerde herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir. Düzenlemelerde esas olan sürücünün son 10 gününü nerede geçirmiş olduğudur. (Örneğin İngiltere ve İrlanda mutasyona uğramış virüs görülen bölgeler olduğu için farklı uygulamaya tabidir.)

Diğer taraftan, Federal bir yapıya sahip olan Almanya’da, eyaletlerin kendilerine özgü istisnalar tanımlayan mezvuatlar yayımladıkları tespit edilmiştir.

Bu kapsamda, Derneğimiz tarafından yapılan araştırmalar ve Alman muadil Derneği BGL’den edinilen bilgiler neticesinde Alman Eyaletlerinin her birinde yurtdışından gelen uluslararası karayolu taşımacılığı yapan sürücülere yönelik farklı karantina uygulamaları olduğu tespit edilmiştir.

Diğer yandan, Derneğimizin Alman muadil derneği BGL ile gerçekleştirmiş olduğu görüşmelerde ve ilgili Dernek tarafından yapılan basın açıklamasında görüldüğü üzere; eyaletlerde farklılık gösteren uygulamalar federal hükümet uygulaması ile çelişmekte olup tedarik zincirinin işleyişine zarar vereceği öngörülmekte ve uygulamaların federal yapı altında yeknesaklaştırılması gerektiği ifade edilmektedir.

Uluslararası karayolu taşımacılığı yapan sürücüler için eyaletlerde öngörülen karantina muafiyetleri aşağıdaki gibidir:

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum