MENÜ
İstanbul 10°
Kamyonum
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
seyit usta, römork, treyler, üst yapı,
filo kiralama, estepe,
Afganistan’a Karayolu ile Komple Tır ve Parsiyel Nakliye
Lojistik
12 Kasım 2021 Cuma 11:55

Afganistan’a Karayolu ile Komple Tır ve Parsiyel Nakliye

İçinde bulunduğumuz yakın dönem itibarı ile Afganistan’ın yeni hükümeti görev başına geçtikten sonra Türkiye ile olan ticari, siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerini yeniden ele almak suretiyle birtakım girişimlerde bulunmuşlardır. Türkiye’nin özellikle askeri anlamda Afganistan’da uzun süredir görev yapan birliklerini geri çekmesi ile birlikte siyasi ve ticari ilişkileri de yeniden şekillenmiştir.

Türkiye ile Afganistan arasında devam eden ticari ilişkilerin geçmişi oldukça eski dönemlere dayanmakta olup günümüzde de hız kesmeden devam etmekte. Yapılan ticaret özellikle karayolu üzerinden sevkiyat işlemleri kapsamında ilerliyorken ağırlıklı taşıma yöntemi ise komple tır taşımacılığı şeklindedir. Ülkemiz genelinde faaliyet göstermekte olan Afganistan nakliye çalışmaları yapan şirketlerin büyük çoğunluğu sahip oldukları yük taşıma yetki belgesinde bulunan özmal ve kiralık taşıma araçları ile komple tır taşıma hizmetleri sunmaktadırlar.

Komple tır taşımacılığı taleplerinden sonra en fazla istek gören bir diğer taşıma şekli ise parsiyel nakliye talepleridir. Birçok ülke ile çalışma şeklimizde olduğu gibi Afganistan parsiyel nakliye hizmetleri de İstanbul ilimizde mevcut bulunan parsiyel taşımacılık yapmak üzere oluşturulmuş depolardan çıkışlar yapmak kaydı ile gerçekleştirilmektedir.

Karayolu üzerinden yük taşıma yönetmeliği ve kuralları çerçevesinde yapılan nakliye hizmetlerinde alternatif yol güzergahları kullanılmaktadır. Afganistan nakliye firmaları lojistik ve gümrükleme konusunda oldukça tecrübeli konumda bulunup yapılan sevkiyatlarda İran, Türkmenistan üzeri güzergahı sıklıkla kullandıkları gibi bir diğer güzergah olan Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan üzeri güzergahı da gerekli hallerde kullanma kabiliyetine sahip bulunuyorlar. Her iki güzergah üzerinden de izin verilen yüklenebilir maksimum tonaj limiti 24.000 kg ile sınırlı olup sevkiyatlar taşınan yükün pozisyonu itibarı ile aktarmalı veya direkt servis yöntemi ile gerçekleştirilmektedir.

Türkiye’nin üretim tesislerinin bulunduğu tüm bölgelerinden Afganistan’ın başta başkent Kabil olmak üzere tüm bölgelerine yapılmakta olan sevkiyatlarda yükleme adresinden, teslim adresine kadar geçen varış süreleri ortalama 10-12 günlük sürelere tekabül etmektedir. Bu süreler kullanılan güzergaha göre değişkenlik gösterir. Transit varış süreleri Türkiye’den Afganistan’a yapılan ihracat kapsamlı yük taşımacılığında bu şekilde iken, Afganistan’dan Türkiye’ye yapılan ithalat grubu yüklerin taşınmasında da aynı sürelere denk gelmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Kamyonum